31 / 31 pelipäivää pelattu
Kausi on päättynyt!

Valioliigapörssin esittely ja ohjeet

Esittely

Valioliigapörssi on netissä pelattava jalkapallon Valioliiga-peli, jossa voit kisailla futistaidoista ystäviesi ja työkavereidesi kanssa sekä valtakunnallisena kilpailuna kaikkia muita vastaan.

Valioliigapörssissä kootaan Valioliigan pelaajista kuvitteellisia 11 pelaajasta koostuvia joukkueita. Joukkueet saavat pisteitä sen mukaan, kuinka sen pelaajat menestyvät oikeissa Valioliigan otteluissa.

Parhaat valmentajat palkitaan raha- ja tuotepalkinnoilla.

Valioliigapörssiin osallistuminen maksaa joukkueelta vain 3 euroa koko jaksolta. Ilmaisella peruspelillä voit kokeilla pelaamista 4 pelipäivän ajan.

Pelijaksot


1. jakso - 13.08.2016 - 01.10.2016
2. jakso - 15.10.2016 - 02.01.2017
3. jakso - 14.01.2017 -  19.03.2017
4. jakso - 01.04.2017 -  21.05.2017

Päivämäärät ovat pelipäiviä. Uuden jakson joukkueiden luonti alkaa heti seuraavana päivänä edellisen jakson päättymisen jälkeen. Valmentajia muistutetaan sähköpostitse valmentajakirjeellä jakson vaihtumisesta.

Jokainen Valioliigapörssin jakso on oma pelinsä. Jakson vaihtuessa valmentajan tiedot, joukkueen nimi ja pelipaita säilyvät, mutta joukkueen pelaajat on valittava erikseen joka jaksolle. Myös joukkueen pelimaksu on maksettava joka jaksolla erikseen.

 

Joukkue

Valioliigapörssi -joukkueessa on 11 pelaajaa: yksi maalivahti, 3-5 puolustajaa, 3-5 keskikenttäpelaajaa ja 1-3 hyökkääjää siten, että pelaajat muodostavat normaalin jalkapallon taktiikan, kuten 4-4-2, 4-3-3, 4-5-1, 3-5-2, 3-4-3, 5-3-2 tai 5-4-1.

Jokaisella valmentajalla voi olla useampia superpeli- tai hyperpelijoukkueita. Pelimaksu on maksettava jokaisesta joukkueesta erikseen. Ilmaisia peruspelijoukkueita saa olla vain yksi. Vaikka joukkueet olisivat eri sähköpostitunnusten alla.
 

Pelaajahinnat

Joukkueen maksimihinta on jakson alussa 3 500 000 euroa. Valioliigapörssin ylläpito on hinnoittellut pelaajat ja hinta muuttuu jakson aikana pelaajan menestyksen ja ostomäärän mukaan. Seuraavassa pelaajahintojen muutoskriteerit:

 • +/- 1000 euroa /pelaajan tekemä piste, max. +/-50 000 per ottelu.
 • Hinta ei voi pudota alle 150 000 euron.
 • Pelaajan vaihtamiset jakson aikana:
   
Ostoja [kpl/vrk] Hinnannousu [EUR]
10-59 1 500
60-99 3 000
100-199 4 500
200-349 5 000
350-499 7 500
500- 10 000
Myyntejä [kpl/vrk] Hinnanlasku [EUR]
10-59 1 500
60-99 3 000
100-199 4 500
200-349 5 000
350-499 7 500
500- 10 000
 

Pelaajahinnat alkavat muuttua vasta ensimmäisen pelipäivän jälkeen. Lisäksi, joukkueen ollessa kokoamisvaiheessa ts. vahvistamaton, tehdyt ostot ja vaihdot eivät muuta pelaajan hintaa eikä osto- ja myyntitilastoja. Aiemmasta poiketen pelaajien hinnat päivitetään vain ottelupäivisin pistepäivityksen yhteydessä.

Jos ottelupäivän pistepäivitys viivästyy tai siirtyy myöhäisempään ajankohtaan, poisvaihdettujen pelaajien mahdollista arvonnousua ei hyvitetä joukkueille pistepäivityksen yhteydessä.
 

Pistelasku

Tapahtuma MV Puol. Kk Hyök.
Pelannut ottelussa
1 1 1 1
Voitto *
4 2 1 0
Häviö *
-2 -1 -1 0
Tasapeli *
1 1 0 0
Maali 9 7 5 4
Syöttö a, b
6 4 3 2
Voittomaali 2 2 2 2
Tasoitusmaali 1 1 1 1
Päästetty maali
-1 / maali -1 / maali 0 0
Epäonnistunut rangaistuspotku -2 -2 -2 -2
Torjuttu rangaistuspotku ***
4 0 0 0
Keltainen kortti
-1 -1 -1 -1
Punainen kortti**** -4 -4 -4 -4
Pelannut vähintään 60 minuuttia ottelussa **
1 1 1 1
Ei päästettyjä maaleja (vähintään 60 minuuttia kentällä) **
3 2 1 0
 Kapteenin keroin***** 1,3 1,3 1,3 1,3


* vähintään 60 minuuttia kentällä - peliaikaan ei lasketa tuomarin antamaa lisäaikaa.
** Peliaikaan ei lasketa tuomarin antamaa lisäaikaa, jalkapallossa minuutit pyöristetään seuraavaan tasaminuuttiin, joten 59:01 merkitään 60 minuuttina
*** Myös ohi lauottu rankkari lasketaan torjunnaksi
**** Sisältää mahdolliset keltaiset kortit

*****Joukkueen kapteeni saa pisteensä 1,3 kertoimella ja ne pyöristetään aina ylöspäin. Myös miinuspisteet pyöristetään ylöspäin. (Esim1. pisteet 8*1,3=10,4->11. Esim2. -7*1,3= -9,1-> -10)
a Syöttöjä ei muokata otteluiden jälkeen esimerkiksi videoiden perusteella. Syötöt eivät ole virallisia tilastoja, joten näissä luotetaan tilastomiehiin.

b Omasta maalista ei jaeta syöttöpisteitä. Syöttöä ei myöskään tule tilanteista joissa maali tehdään ns. reboundista tai kun maalintekijä saa pallon maalikehikon tai vastustajan pelaajan merkittävän kontaktin kautta.

Laukausten*
pisteytys per ottelu
Maalivahtien torjuntojen
pisteytys per ottelu
Määrä Pisteet
1-2 1
3-4 2
5-6 3
7-8 4
9- 5
Määrä Pisteet
1-2 1
3-4 2
5-6 3
7-8 4
jne.  

* Pisteitä saa maalia kohti menneistä laukauksista. Blokattuja laukauksia ei pisteytetä. 

 

 

Tasapistetilanteissa joukkueiden sijoitus ratkaistaan seuraavilla kriteereillä tässä järjestyksessä:

 • Vähiten pelattuja pelipäiviä
 • Eniten maaleja
 • Vähiten päästettyjä maaleja
   

Yllä olevat tiedot löytyvät joukkueen vakoilusivulta, jonka voi avata esimerkiksi tulokset-sivulla klikkaamalla joukkueen nimeä.
 

Parhaat kimpat

Parhaisiin kimppoìhin osallistuvat kimpat, joissa on enintään 20 jäsentä. Parhaissa kimpoissa lasketaan yhteen kunkin kimpan viiden parhaan valmentajan pisteet. Tasapistetilanteissa ratkaisee em. kriteerien lisäksi kimpan jäsenmäärä: pienempi kimppa voittaa suuremman. Parhaiden kimppojen tulokset päivitetään pistepäivityksen yhteydessä. Yli 20 jäsentä sisältäville kimpoille löytyy oma sarjansa, jossa laskentatapa on sama.
 

Pistepäivitykset

Valioliigapörssin ylläpito ei suorita otteluiden tilastointeja, vaan tilastotiedot saadaan suoraan stats.com:ista

Valioliigapörssin pisteet päivitetään mahdollisimman pian otteluiden pisteiden valmistumisen jälkeen. Joukkueen luonnit ja pelaajavaihdot pysyvät suljettuina, kunnes pisteet on päivitetty. Joukkueiden luonnit ja pelaajavaihdot avataan, jos päivitys viivästyy pitkälle seuraavaan päivään - pyrimme ensisijaisesti päivittämään pisteet ensin, jotta jokainen pelaaja voisi jatkaa peliä samalta viivalta. Pistepäivityksen arvioitu kesto on noin 15 minuuttia, riippuen otteluiden määrästä.

Pistepäivitys voi viivästyä huoltotoimenpiteiden, tilastopuutteiden, tietoliikennekatkoksien tms. vuoksi. Pisteet pyritään tällöin päivittämään mahdollisimman nopeasti, mutta on täysin mahdollista, että pistepäivitys suoritetaan vasta seuraavan vuorokauden puolella. Tilastopuutteissa kysymys on siitä milloin tilastot ovat Valioliigapörssin saatavilla. Ottelupäivän pistepäivitys voidaan viedä loppuun myös vajaallisin tilastotiedoin, mikäli tilanne sen sallii. Tällöin puuttuvat pisteet pyritään päivittämään jälkikäteen asianomaisille Valioliigapörssin joukkueille. Pisteet päivittyvät oikeille joukkueille vaikka pisteitä tehnyt pelaaja olisikin sittemmin vaihdettu pois joukkueesta. Valioliigapörssillä on tieto kunkin joukkueen kokoonpanoista tietylle ottelupäivälle. Häiriöistä pistepäivityksessä pyritään ilmoittamaan uutisosiossa.
 

Pelimaksut ja ilmainen demo

Valioliigapörssiin osallistuminen maksaa joukkueelta 3 euroa koko jaksolta.

Pelimaksu sisältää

 • 11 pelaajavaihtoa jakson aikana. Vaihtoja tarvitset, jos pelaajasi loukkaantuu, joutuu pelikieltoon tai menestyy muuten alle odotusten. Jos 11 vaihtoa ei riitä, voit tilata niitä lisää. Jakson aikana voit käyttää enintään 20 vaihtoa.
 • Kimppapeli - pelaa myös omia kavereitasi vastaan suljetussa kimppaturnauksessa, jolla oma tulospalvelu, sisäinen ilmoitustaulu, yms. Kimpat kisaavat myös keskenään ja kimppojen keskinäisen tilanteen löydät Parhaat kimpat -sivulta.
 • Täydellinen tulospalvelu hakutoimintoineen
   

Ilmainen demo: Peruspeli

Voit tutustua Valioliigapörssiin luomalla ilmaisen peruspelijoukkueen, jonka toiminta-aika on rajallinen ja ominaisuuksia on jonkin verran rajoitettu. Perusjoukkueesta puuttuvat esimerkiksi kimpat ja pelaajavaihdot. Perusjoukkue toimii 4 pelipäivän ajan.

Jokaisella valmentajalla saa olla vain yksi perusjoukkue. Tätä sääntöä ei voi kiertää rekisteröitymällä moneen kertaan eri sähköpostiosoitteilla. Vilppiä tehneet valmentajat poistetaan pelistä.

Perusjoukkueen voit päivittää täysivaltaiseksi superjoukkueeksi maksamalla pelimaksun. Kirjaudu peliin tunnuksillasi, klikkaa ”Päivitä tunnuksesi” -linkkiä ja seuraa ohjeita.
 

Palkinnot ja palkitut

Jaksojen palkinnot löytyvät aina palkinnot-sivulta. Samalla sivulla kerrotaan aikanaan myös palkintojen saajat, joihin otamme myös yhteyttä henkilökohtaisesti.

Tasapisteissä paremmuus ratkotaan seuraavilla kriteereillä.

• Vähiten pelattuja pelipäiviä
• Eniten maaleja
• Vähiten päästettyjä maaleja

 

Näin kokoat joukkueen

 1. Hanki tunnus eli rekisteröidy valmentajaksi
 2. Kokoa joukkue
 3. Maksa pelimaksu joko:
  • käyttämällä pankkimaksua
  • tekstiviestinä
 4. Liitä joukkueesi pelikimppaan
   

Rekisteröityminen

Rekisteröityminen tapahtuu näin:

 1. Klikkaa Valioliigapörssin etusivulta linkkiä ”Rekisteröidy ilmaiseksi”
 2. Valmentajatunnuksena käytetään sähköpostiosoitetta, joka on aktivoitava ruudun ohjeiden mukaisesti
 3. Täytä huolellisesti yhteystietosi ja lue käyttöehdot
   

Pelimaksun maksaminen

Pankkimaksulla: Tarvitset vain pankkisi antamat Internetpankkitunnukset. Pankkimaksu on helppokäyttöinen ja turvallinen. Tarkemmat ohjeet löydät kulloisenkin pankkimaksutoiminnon yhteydestä. Pankkimaksut ovat käytössä Nordean, Osuuspankin, Sampo Pankin, Tapiolan, Handelsbankenin, Ålandsbankenin, S-Pankin sekä Säästöpankkien, Paikallisosuuspankkien ja Aktian asiakkailla..

 

Tekstiviestillä: Pelimaksun voi maksaa myös tekstiviestillä. Tarkemmat ohjeet tilaussivulla. Huom! Tekstiviestipalvelu toimii ainoastaan Soneran, Elisan, DNA:n, Saunalahden ja Tele Finlandin liittymistä. Voit maksaa myös Prepaid-liittymällä, kunhan liittymästä löytyy vaadittu kate.
 

Uusi maksutapa

Kokeilemme Valioiigapörssissä uutta maksutapaa, jonka tavoitteena on tehdä joukkueen päivittämisestä ja vaihtojen tilaamisesta entistä helpompaa. Aiemmin tekstiviestimaksaminen toimi siten, että numeroon 17125 piti lähettää uniikkikoodi. Hetken päästä kännykkään tuli viesti vahvistukseksi tilauksesta.
Päivityksen myötä jokaisen käyttäjän pitää ensimmäisellä maksukerralla vahvistaa oma puhelin numero.

Puhelin numeron vahvistus tapahtuu siten, että numeroon 17125 lähetetään tekstiviestillä koodi ”VLPP”.
Numeron aktivoimisen jälkeen voi joukkueen päivityksen ja vaihtojen tilauksen hoitaa kätevästi sivustolla napinpainalluksella. Superpelitunnuksen päivitys on hintamuutoksen myötä 3€. Lisävaihdot ovat samanhintaisia. Hypertunnusta (9€) ei voi vielä tilata tekstiviestillä. Sama pätee myös kausi super- ja hypertunnuksiin ( 7€ / 21€ ).

Huom! Uusi ja vanha systeemi toimivat rinnakkain syyskuun loppuun asti.


 

Joukkueen kokoaminen

Rekisteröitymisen jälkeen sinun tulee luoda itsellesi uusi joukkue. Seuraa joukkueen kokoamisessa huolellisesti ruudun ohjeita!

Joukkue kootaan yhdessä vaiheessa, jossa joukkueelle annetaan nimi ja valitaan pelaajat. Valioliigapörssi-joukkueessa on 11 pelaajaa: yksi maalivahti, 3-5 puolustajaa, 3-5 keskikenttäpelaajaa ja 1-3 hyökkääjää siten, että pelaajat muodostavat normaalin jalkapallon taktiikan, kuten 4-4-2, 4-3-3, 4-5-1, 3-5-2, 3-4-3, 5-3-2 tai 5-4-1

Kun kaikki pelaajat on valittu joukkueeseen, vahvista joukkueesi klikkaamalla "Joukkueeni on valmis" -painiketta.

Ennen jakson ensimmäistä ottelua, voit muokata vapaasti joukkuettasi ilman, että vaihtojen määrä vähenee.

Joukkueiden luominen ja muokkaaminen jäädytetään ottelupäivisin 5 minuuttia ennen ensimmäisen ottelun alkua ja avautuu jälleen pistepäivityksen jälkeen. Mikäli et ole vahvistanut joukkuettasi 5 minuuttia ennen otteluiden alkua, mutta siinä on kaikki yksitoista pelaajaa valittuna, joukkue vahvistetaan automaattisesti. Mikäli joukkuella ei ole kaikkia pelaajia valittuna, joukkue poistetaan Valioliigapörssistä. 

Kaverikimpan perustaminen ja siihen liittyminen

 

Kun olet koonnut superpeli- tai hyperpelijoukkueesi ja vahvistanut sen, voit liittyä kaverikimppaan tai luoda oman kimpan ja haastaa kaverisi mukaan. Klikkaa linkkiä KIMPPA ja seuraa huolellisesti ruudun ohjeita.

Perustaja päättää kimpan nimen ja salasanan, sekä kuvauksen kimpan luonnin yhteydessä. Kuvauksessa hän voi kertoa esim. kimpan säännöistä, palkinnoista jne. tämän jälkeen perustajan tulee vahvistaa kimpan luonti klikkaamalla ”Jatka” –painiketta.

Seuraavaksi perustaja voi kutsua muita käyttäjiä mukaan Kimppaansa. Mikäli sinulla on ystäviä liitettynä omaan käyttäjätunnukseesi, voit lisätä heidät klikkaamalla ”Kutsu kaikki ystävälistallasi olevat mukaan Kimppaasi.” Muita ystäviä voit kutsua lisäämällä heidän sähköpostiosoitteensa tarkoitukseen osoitettuun kenttään ja klikkaamalla ”Lisää listalle.” Tämän jälkeen sinun tulee vielä klikata ”Lähetä kutsut” –painiketta, jotta kutsut lähetetään ystävillesi. Ystäväsi saavat näin kimpan nimen ja salasanan, joilla hän voi liittyä perustamaasi kimppaan.

Kimppaan liittyäkseen pelaajan on mentävä Kimppa sivulle, jossa on kentät johon Kimpan nimi ja salasana syötetään. Jokainen joukkue saa kuulua vain yhteen kimppaan.

Huom! Valioliigapörssin ylläpito ei vastaa kimpan sisäisistä palkinnoista eikä perustajan tekemistä poistoista. Kimpan perustajan on syytä kirjoittaa heti alkuun selkeät säännöt kimpalle, jonka mukaan kaikki joukkueet toimivat.

Kimpan voi perustaa ja siihen liittyä myös kesken meneillään olevan pelijakson, joukkueiden pisteet lasketaan takautuvasti. Huom! Muut voivat liittyä kesken pelijakson kimppaan mikäli kimpan perustaja on tämän perussäännöissä sallinut.

Huom! Peruspelissä ei kimppaominaisuutta ole.
 

Pelaajavaihdot

Voit superpelijoukkueellasi tehdä yhden jakson aikana enintään 20 vaihtoa. Superpelimaksu sisältää 11 vaihtoa, ja lisää vaihtoja voit ostaa kolme kerrallaan. Jäljellä olevien vaihtojen määrä näkyy mm. vaihdot -sivulla. Vaihtoehtoisesti voit hankkia hyperpelijoukkueen, jolloin saat edullisempaan hintaan kerralla käyttöösi kaikki 20 vaihtoa. Peruspelijoukkueella ei ole vaihtoja.

Pelaajavaihto sulkeutuu ottelupäivisin yleensä 5 minuuttia ennen ensimmäisen ottelun alkua ja avautuu jälleen pistepäivityksen jälkeen.

Näin vaihdat pelaajaa:

 • Valitse Oma Joukkue -> VAIHDOT
 • Klikkaa MYY -painiketta myytävän pelaajan kohdalta. Pelaajasta saatava rahasumma siirtyy pelitilillesi, jonka saldon näet sivun alareunassa.
 • Valitse uusi pelaaja niistä, joiden yhteydessä näkyy Osta-linkki. Klikkaa OSTA -painiketta sen pelaajan kohdalta, jonka haluat joukkueeseesi. Hyväksy vaihdot klikkaamalla VAHVISTA VAIHDOT tai peruuta.
   

Huomaathan, että sairaslistan ja pelaajakorttien tiedot loukkaantumisista ovat ohjeellisia! Valioliigapörssin ylläpito saa tiedot pelaajien loukkaantumisista mediasta eivätkä kaikki joukkueet välttämättä aina ilmoita ajantasalla olevia tietoja pelaajien pelikunnosta. Ennen kuin teet pelaajavalintoja näiden tietojen perusteella suosittelemme, että varmistat tietojen oikeellisuuden.
 

Lisävaihtojen ostaminen

Lisävaihtojen ostaminen verkkopankkimaksulla:

Klikkaa vaihdot -sivulla (Joukkue -> Vaihdot ) ”Osta lisää vaihtoja”, valitse maksutavaksi pankkimaksu klikkaamalla ”jatka” –painiketta ”Pankkimaksulla” otsakkeen alta ja noudata huolellisesti ruudun ohjeita. Voit tilata superpelijoukkueellesi 3 vaihtoa kerrallaan. Tehtyäsi ohjeen mukaiset valinnat, palvelu siirtyy automaattisesti valittuun verkkopankkiin, jossa maksu suoritetaan. Maksun jälkeen palvelu siirtyy takaisin ja vaihdot lisätään joukkueelle.

Lisävaihtojen tilaus pankkimaksulla on mahdollista Nordean, Osuuspankin, Sampo Pankin, Tapiolan, Handelsbankenin, Ålandsbankenin, S-Pankin sekä Säästöpankkien, Paikallisosuuspankkien ja Aktian asiakkailla.

Voit maksaa pelimaksun myös tekstiviestillä. Tarkemmat ohjeet tästä tilaussivulla.Tekstiviestipalvelu toimii ainoastaan Soneran, Elisan, DNA:n, Saunalahden ja Tele Finlandin liittymistä. Voit maksaa myös Prepaid-liittymällä, kunhan liittymästä löytyy vaadittu kate.

Uusi maksutapa

Kokeilemme Valioiigapörssissä uutta maksutapaa, jonka tavoitteena on tehdä joukkueen päivittämisestä ja vaihtojen tilaamisesta entistä helpompaa. Aiemmin tekstiviestimaksaminen toimi siten, että numeroon 17125 piti lähettää uniikkikoodi. Hetken päästä kännykkään tuli viesti vahvistukseksi tilauksesta.
Päivityksen myötä jokaisen käyttäjän pitää ensimmäisellä maksukerralla vahvistaa oma puhelin numero.

Puhelin numeron vahvistus tapahtuu siten, että numeroon 17125 lähetetään tekstiviestillä koodi ”VLPP”.
Numeron aktivoimisen jälkeen voi joukkueen päivityksen ja vaihtojen tilauksen hoitaa kätevästi sivustolla napinpainalluksella. Superpelitunnuksen päivitys on hintamuutoksen myötä 3€. Lisävaihdot ovat samanhintaisia. Hypertunnusta (9€) ei voi vielä tilata tekstiviestillä. Sama pätee myös kausi super- ja hypertunnuksiin ( 7€ / 21€ ).

Huom! Uusi ja vanha systeemi toimivat rinnakkain syyskuun loppuun asti.

Joukkueen seuranta


Seurantasivulla (Joukkue -> Hallinta) näet joukkueidesi nykyiset pelaajat sekä heidän keräämänsä tilastomerkinnät.
 

Tulossivu ja kilpailijoiden vakoilu

Valitse ETUSIVU –sivu ylävalikosta ja tämän jäkeen TOP100.  Sivulla näkyy jakson 100 parasta valmentajaa. Oman sijoituksesi voit tarkistaa menemällä OMA SIJOITUS sivulle, jossa oma joukkueesi näkyy korostettuna. Listaa voi myös selata eteen- ja taaksepäin yläreunassa olevista linkeistä.

Voit tutkia kaikkien joukkueiden kokoonpanoja klikkaamalla joukkueen nimeä tai siirtyä kyseiseen joukkueen valmentajasivulle klikkaamalla valmentajan nimeä.

Jos joukkueesi on liitetty Kimppapeliin, näet kimppasi tilanteen KIMPPA-sivuilla.
 

Ystävät

Valioliigapörssissä voit lisätä toisia käyttäjiä ystäviksi. Tätä toimintoa ei tule sekoittaa kimppaan, sillä ystävätoiminnon kautta ei luoda minkäänlaisia kilpailuja, kuten kimpassa. Voit lisätä toisen käyttäjän ystäväksesi lähettämällä hänelle ystäväpyynnön heidän valmentajasivun kautta. Pääset ystäväsi valmentajasivulle hakemalla hänen tietonsa siirtymällä valmentajahakuun (Tulokset -> valmentajahaku). Valmentajasivun oikeassa yläkulmassa on "Lisää ystäväksi" -painike, jonka kautta voit lähettää peyynnön. Ystäväsi hyväksyttyä pyyntösi, pystyt helpommin seuraamaan hänen menestystään Valioliigapörssissä.
 

Yhteystietojen muuttaminen

Jos yhteystiedoissasi tapahtuu kauden aikana muutoksia, korjaa tietosi ajan tasalle Omat tiedot –sivulla (Profiili > Omat tiedot). Täältä voit myös poistaa oman käyttäjätunnuksesi.